Soorten examens


Theoretisch en/of praktisch examen

Je examen bestaat uit een theoretisch en/of praktisch gedeelte en gaat bij groepslessen en Virtual Classes meestal de laatste les door. Bij een thuisstudie maak je best een afspraak om je examen in te plannen.

Schriftelijk en/of mondeling examen

Je examen bestaat uit een schriftelijk en/of mondeling gedeelte.

Fysiek examen

Je examen gaat fysiek door tijdens de laatste les of op een van onze examenlocaties.

Online examen

In plaats van fysiek tijdens de les of op een van onze examenlocaties, gaat jouw examen online door via eCampus.


Eindwerk

In plaats van een examen vraagt de docent je een eindwerk voor te bereiden.

/

Bij bijvoorbeeld een dagopleiding is het mogelijk dat je een deelnamecertificaat ontvangt zonder examen af te leggen.

Examencommissie

Volg je een cursus als voorbereiding op de examencommissie van een bevoegde overheid, bijvoorbeeld om je diploma Secundair Onderwijs te behalen? Dan leg je het examen af bij die instelling en is dat examenreglement van toepassing.

Behaal jouw examen

Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om examen af te leggen. Raadpleeg de cursuspagina van jouw opleiding om te ontdekken waar, hoe en wanneer dit doorgaat. Je docent staat altijd klaar om meer informatie te geven over het examen.

Examen afleggen op een van de examenlocaties

Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dit examen gaat steeds de laatste les van je opleiding door. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen, of bestaat het examen uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Jouw docent geeft je hierover alle specifieke info tijdens de eerste les.

Je examen afleggen op een van onze examenlocaties

Wil je liever je examen op een latere datum afleggen, omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in op je studentenprofiel. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

Hoeveel moet ik scoren om te slagen?

60% of meer. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Na je examen duurt het gemiddeld een 3-tal weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende? Geen probleem!

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen nog eens en plan na 30 dagen kosteloos een herexamen in.

Veel succes!

Wanneer slaag je?

De vereisten om te slagen voor jouw examen staan vermeld op de cursuspagina van jouw opleiding. Na je examen duurt het gemiddeld drie weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel!

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende?

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen en plan na 30 dagen kosteloos een herexamen in! Lees ons examenreglement voor meer informatie.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0